Mette Ottosson Photography

För barn och familj

Hos oss finns det mycket att uppleva för hela familjen. Välkommen att utforska utställningarna på egen hand eller tillsammans med vår pedagog. I vår skapande verkstad kan man slå sig ner och skapa egna konstverk, eller ta en paus och bläddra i en bok. Vi arrangerar också pedagogledda verkstäder, håll utkik i vår kalender. I kalendern lägger vi även ut information om barn- och familjeföreställningar. RAVINEN Café & Bistro serverar goda luncher och mumsig fika, och bakom byggnaden finns det inbjudande gröna ytor för spring och lek.

 

Upplev konsten tillsammans

I våra utställningssalar visas konst- och designutställningar med fokus på det samtida. Upplev konsten tillsammans och skapa sedan egna konstverk i vår skapande verkstad en trappa ner. Gratis för barn och unga t.o.m. 18 år. RAVINENs entréavgift för vuxna. Vår personal svarar gärna på frågor och funderingar om konsten.

 

Skapande verkstad

En trappa ner hittar ni vår skapande verkstad, ett rum för kreativa äventyr. I verkstaden provar vi på konstnärliga tekniker och material med inspiration från utställningarna och naturen runt omkring oss. Välkomna att slå er ner för att skapa eller kanske bara ta en paus och bläddra i en bok. Verkstaden har öppet under RAVINENs öppettider. Gratis för barn och unga t.o.m. 18 år. RAVINENs entréavgift för vuxna. I kalendern lägger vi ut information om pedagogledda verkstäder.

 

Familjesöndag

Vissa söndagar kl. 10.00–12.00 är det Familjesöndag! Vi upptäcker pågående utställning tillsammans och undersöker sen olika konstnärliga tekniker och material i vår skapande verkstad. Kom vid alla tillfällen eller de dagar som passar er bäst. Gratis för barn och unga t.o.m. 18 år. RAVINENs entréavgift för vuxna. I kalendern lägger vi ut mer information om familjesöndagarna.

 

Lovaktiviteter

I samarbete med Båstad kommun arrangerar vi lovaktiviteter, som ofta inleds med att vi tittar på pågående utställning och avslutas med att vi skapar egna konstverk i vår verkstad. Lovaktiviteterna är gratis och leds av RAVINENs pedagog. I kalendern lägger vi ut information om våra lovaktiviteter.

 

Skulpturpark

I sluttningen mot havet växer en skulpturpark fram. Här finns öppna, gröna ytor för spring och lek. Intill skulpturparken finns ett skogsparti med slingrande stigar att upptäcka.

 

RAVINEN Café & Bistro

RAVINEN Café & Bistro serverar lunch och fika för stora och små. Här finns varma rätter, enklare rätter samt ett rikt sortiment av lokala drycker och härliga bakverk. Barnstol finns till utlån. För bordsbokning och information, vänligen skriv till köksmästare John Moberg: jm@ravinenkultur.se.

 

Bästa Biennalen

RAVINEN har glädjen att vara en del av Bästa Biennalen, som med nästan 100 konstplatser i Sydsverige är landets största nätverk för barn och ungas möten med konsten och kreativiteten. Bästa Festivalen är Bästa Biennalens publika huvudevenemang.

 

Bra att veta

Toaletter, skötbord och garderob finns på plan 1 och 0. Hissen tar er enkelt mellan våningsplanen.

 

För frågor om besök med barn och familj, vänligen skriv till pedagog Astrid Danielson: ad@ravinenkultur.se.