Virtuoseri med Weurlander och Härenstam

Välkommen till ett virtuost kammarmusikprogram där du får möta accordeonisten Minna Weurlander och gitarristen David Härenstam. Få instrument smälter samman bättre än gitarr och accordeon och få instrument har samma speciella klang av nostalgi, smärta, glädje och drömlikhet. Historiskt lika genrefria och samtidigt lika älskade av publiken. Under denna konsert får vi höra verk av kända kompositörer som W.A. Mozart, Philip Glass och Astor Piazzolla, liksom specialskriven musik av Stefan Klaverdal och unika tolkningar av kompositörer som Thelonious Monk, Duke Ellington och Pat Metheny.

Konserten ges i samarbete med Båstad Kammarmusikförening.

 

Minna Weurlander

Minna Weurlander föddes och växte upp i Finland men musiken förde henne till Sverige. Hon anses idag som en av Europas främsta accordeonister och arbetar med symfoniorkestrar, stråkkvartetter och teatrar i stora delar av världen.

 

David Härenstam

David Härenstam har efter en Advanced Diploma för Professor John Mills spelat in och medverkat på en lång rad internationellt framgångsrika skivor och medverkat i radio och TV. David är också konstnärlig ledare för två kammarmusikfestivaler och har turnerat i Kina, Australien och Europa.