Rachmaninov – pianist, tonsättare, vän

Konserten ges i samarbete med Båstad Kammarmusikförening!

År 2023 skulle Sergei Rachmaninov fyllt 150 år och detta firar vi med en konsert med den belarusisk-svenska pianisten Julia Sigova.

Julia Sigova, född 1982 i Minsk i Belarus, är en belarusisk-svensk klassisk konsertpianist.

Julia var 6 år gammal när hon började spela piano. Efter att ha avslutat sin utbildning på Glinka musikgymnasium i Minsk fick hon en inbjudan att studera på Musikhögskolan i Malmö (en del av Lunds Universitet) där hon också gick Diplomutbildning för professor Hans Pålsson. Julia har även studerat på Sibelius-Akademi i Helsingfors. Hon fortsatte därefter sina studier som solopianist under ledning av Konstantin Bogino i Bergamo och Norma Fisher i London.

Bland de olika utmärkelser som Julia mottagit är 2008 års stipendium som bästa kvinnliga solist i Öresundsregionen. 2011 utsågs hon till årets bästa kvinnliga solist av Fredrika Bremer-förbundet.

Sedan hennes debut med Malmö symfoniorkester år 2010 har Julia bland annat uppträtt på ”La Biennale” i Venedig, Båstad kammarmusikfestival och St Martin-in-the-Fields i London.

Hon har uppträtt med kända solister och dirigenter som till exempel Håkan Hardenberger, Mats Rondin och Marc Soustrot.

 

Program:

Arensky, Prelude op.36

Tchajkovskij, från Årstiderna Op.37b
(September- Jakt, Oktober- Höstsång)

Rachmaninov, Morceaux de fantasie op.3

PAUS

Rachmaninov/Evans, 3 sånger från Op.26, 21 och Op.14

N.Medtner, Fairy tales (Skazki) Op.26

S.Prokofiev, Piano sonata Op.1 No 1

 

Medlemmar i Båstad kammarmusikförening kan köpa biljetter till rabatterat pris (obs, gäller endast i receptionen på RAVINEN)