In Between Music Festival: Vi kommer alltid att leva!

Vi kommer alltid att leva!

Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye
Lördagen den 15 juli  kl 15.00
RAVINEN kulturhus utanför Båstad

Se musikexempel här!

Louisa Lyne – sång
Edin Bahtijaragic – dragspel och cajon
Irina Binder – fiol
Anna Thorstensson – cello
Marcus Gunnarsson – gitarr
Anders Thorén – piano
Johnny Åman – kontrabas

Gäster:
Stefan Klaverdal – ljudkonst
David Härenstam – gitarr

Sveriges egen jiddischdrottning, sångerskan Louisa Lyne och hennes band ”di Yiddishe Kapelye” bjuder med oss på en stämningsfull resa genom gammalt och nytt, mörker och sorg, lust och livsglädje. Louisa har tagit jiddischkulturen rakt in i samtiden och skapat något coolt och innovativt, utan att för den delen tappa fotfästet eller förlora essensen i traditionen. Gruppen rör sig med säkerhet mellan traditionell klezmer, modern pop och världsmusik. Med elektroniska beats, latinska rytmer och inslag av konstmusik, folksång och norrländsk melankoli, arbetar de med jiddisch i ett helt nytt och utmanande sammanhang, som samtidigt förefaller helt självklart.

Louisa är född i Härnösand och har genom ett brinnande intresse, studier och lust, trots att hon inte vuxit upp med judiska traditioner, tillägnat sig språket och det judiska kulturarvet, gjort det till sitt och funnit sin alldeles egna konstnärliga röst i dess mitt.

Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye har rönt stora framgångar både för sina liveframträdanden och album, nu senast för deras efterlängtade tredje album som mottagit lysande recensioner både i Sverige och runt om i Europa. Under 2019 vann Louisa den internationella tävlingen ”Der Yiddisher Idol” i Mexico City och genom SVTs programserie ”Folkets musik” blev gruppen hyllad när deras version av The Arks ”It Takes A Fool To Remain Sane” (S’nemt A Nar”) mottogs med öppna armar av både gammal och ny publik.

Festivalen har fler konserter strax innan. Se all information här!
I samarbete med föreningen Söndrebaljsoperan.