Expecto Patronum – Filmmusik med Underlandsorkestern

Filmmusik med Underlandsorkestern

Underlandsorkestern är en blåskvintett specialiserad på filmmusik. Instrumentens olika röster och stora klangrikedom gör kvintetten perfekt som miniatyrformat för de stora orkesterverken kända från bioduken. Detta i kombination med ett oformellt framförande där man får möta fem olika karaktärer från filmens värld gör att det tilltalar såväl barn som vuxna.

Musiken som framförs under konserten Expecto Patronum kommer bland annat från Star Wars, Harry Potter och Sagan om ringen-trilogin. Styckena presenteras av välkända karaktärer från filmens värld, till exempel Prinsessan Leia (Star Wars) och elever från Hogwarts (Harry Potter) som väcks till liv genom kvintettens medlemmar. Kombinationen av välkänd musik, teater och humor gör konserten till en lättsam och underhållande upplevelse.

En konsert med Underlandsorkestern är ett möte med fem klassiska blåsinstrument. Kvintettens val av att spela just filmmusik grundar sig i deras vision att sprida kunskap om blåsinstrument på ett lättillgängligt sätt. Filmmusikens igenkänningsfaktor bygger här en naturlig bro in till dessa instrument.

Underlandsorkestern bildades 2017 och alla kvintettens medlemmar är klassiskt utbildade, idag professionellt verksamma, musiker.

Konserten ges i samarbete med Båstads bibliotek och Bio Scala.