Foto: Mikael Bertmar

Visningar och pedagogik

Välkomna att upptäcka Ravinen genom att ta del av vårt pedagogiska program. Vi erbjuder guidade visningar, skapande verkstäder och gruppaktiviteter, och vi samarbetar gärna kring pedagogiska projekt. Ravinens pedagogiska verksamhet riktar sig till barn, unga och vuxna som vill lära känna kulturhuset, utforska utställningarna och skapa själva. Genom att väcka nyfikenhet och experimentlusta vill vi ge mersmak för konst, kultur och skapande.

I de guidade visningarna lär vi oss mer om Ravinen och utställningarna. Vi bekantar oss med konstnärskap och fördjupar oss i olika teman och frågeställningar. I sluttningen mot havet ligger Skapande verkstaden, ett rum för kreativa äventyr. I verkstaden provar vi på konstnärliga tekniker och material med inspiration från utställningarna och naturen runt omkring oss.

Boka gärna ett besök på Ravinen tillsammans med din arbetsgrupp, förening, familj eller vänkrets och följ med på en guidad visning, med eller utan efterföljande aktivitet i Skapande verkstaden. För tillfället planerar vi för skolprogram och andra samarbeten. Hör gärna av er till oss redan nu om ni vill samarbeta kring ett pedagogiskt projekt.

 

Öppna guidade visningar, söndagar kl. 14.00

Här berättas historien om Ulla och Gustav Kraitz mångåriga dröm och ihärdiga arbete att skapa ett kulturhus på Bjärehalvön. Vi bekantar oss med utställningarna och deras konstnärskap, teman och frågeställningar. Tillsammans upptäcker vi byggnaden och alla dess möjligheter.

Visningen varar i ca 30 min och ingår i entréavgiften. Föranmälan behövs inte. Guiden möter upp i entrén.

Mer information om guidade visningar, lovaktiviteter och skapande verkstäder finns i vår kalender.