Winemakers Dinner
Upplev en intim och avslappnad kväll med fyra härliga viner från Bjäre och en elegant komponerad meny! Kvällen inleds med ett mingel och tilltugg där Joakim Palm från Ljungbyholms Vingård presenterar sig och sina viner. Vi slår oss sedan ner för att äta två rätter komponerade i samklang med vinerna. Under middagen får ni uppleva nya smaker, veta mer om vinerna samt om hur det är att skapa vin på Bjäre.
MENY 895:-
TILLTUGG
Krispigt jordärtskocksskal med jordärtskockspuré, löjrom & krasse
Rosenhult 2024. Rosévin på druvorna Cabernet Cortis och Solaris med inslag av Cabernet Cantor och Riesel
FÖRRÄTT
Äppelrökt rödbetstartar, pistagemajonnäs, friterat potatiskrull, svart vitlök, syltade havtorn & moaicaviar
Soläng 2024. Vitt halvtorrt vin på druvan Solaris som fått jäsa långsamt på ekfat och därefter lagrat på samma fat i 5 månader
HUVUDRÄTT
Bakad kalvrygg med jordärtskockspuré samt jordärtskockschips med
bordelaisesås på Ljungbyholms vin
Phönix Solaris 2023. Torrt vin på druvorna Phönix & Solaris med inslag av Ortega, Souvignier Gris & Muscaris
&
Bolera Solera XXIV. Rött vin gjort på Solerametoden på druvorna Bolera, Rondo, Cabernet Cortis & Regent från årgångar 2020, 2021, 2022 och 2023, som har blandats enligt ett särskilt schema
Vegetariska alternativ finns. Vissa ändringar i menyn kan förekomma.
Först till kvarn, endast 20 platser. Vid avbokning senare än 48 timmar innan arrangemanget gäller ej återbetalning.