VÅR DAG – Skånes Dansteater

VÅR DAG är en dansupplevelse som omsluter dig och väcker upptäc­karlust. En stund fylld av ljus och färg när den skånska vintern är som mörkast och gråast. VÅR DAG är både en konstupplevelse och en dans­föreställning. Dansarna blir dina ledsagare genom vår magiska spelplats där textilkonstnären Malin Bobeck Tadaas interaktiva och färgsprakande installation Water skimrar och pulserar. Koreografen Tina Tarpgaard och kompositören Lars Greve har inspirerats av rörelser och ljud som invånare i Skåne har fått bidra med under året. Kom in i ljuset, fly vintermörkret med oss. VÅR DAG är en unik upplevelse som du kommer bära med dig länge!

Varje halvtimme 12.00, 12.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30 och 15.00, släpps publik in i salen, max 25 personer åt gången, men du får stanna så länge du vill.

Föreställningen består av ett öppet scenrum i marknivå, en ljudinstallation i form av bänkar som du gärna får sitta på, fyra dansare och tre skulpturer. Du är välkommen att röra dig och sitta var du vill i scenrummet, gå nära, byta plats eller sitta kvar under föreställningens gång.

Rekommenderas från 9 år. Om du kommer med yngre barn, tänk på att på grund av barnets, övrig publiks och dansarnas säkerhet, behöver barnet vara i vuxens sällskap under ert föreställningsbesök.

Koreografi: Tina Tarpgaard i samarbete med dansarna, med inspiration av Skånes invånare. Dansare: Pili Abaurrea Zardoya, Kit Brown, Samuel Denton, Laura Lohi. Musik: Lars Greve och Anders Bach Pedersen med inspiration av Skånes invånare. Skulptur: Malin Bobeck Tadaa. Ljusdesign: Peter Lundin. Kostymdesign: Åsa Gjerstad. Trailer: Mohave.

Trailer till föreställningen finns här.

Är du nyfiken på inspirationen till och personerna bakom föreställningen? I en kort introduktionsfilm berättar koreografen Tina Tarpgaard om personerna och tankarna bakom föreställningen.