Piraten, Piaf & ett piano – Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd

Piraten, Piaf & ett piano är en föreställning där Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd kåserar om författaren Fritiof Nilsson Piraten utifrån Jans bok om Piraten, Kalla min barndom åter. Nya fakta och skrönor blandas med sånger som har Piratenanknytning.

Eftersom Piraten var frankofil och därmed älskade fransk kultur, mat och dryck, har Anna-Lena och Jan valt att också framföra ett knippe Piaf-sånger och interfoliera med detaljer om hennes liv – Piraten och Piaf var ju generationskamrater.

Anna-Lena Brundin blev folkkär som ena halvan av Nancy & Carina i teveserien Daily Live på slutet av åttiotalet – senare som mamma i Mysteriet på Greveholm – den i särklass mest älskade julkalendern i svensk tevehistoria. Hennes senaste filmroll är som journalist i filmen En man som heter Ove.

Genom åren har hon flitigt turnerat som ståuppkomiker. Hon har skrivit 10 böcker och spelat in 4 egna cd-skivor, bland annat med Edith Piafs sånger. 2015 släpptes CDn Jazz för skeppsbrutna och året därpå Höst i Lund tillsammans med Jan Sigurd. 2019 kom uppföljaren In Chet Bakerland.

Jan Sigurd samarbetade under 1990-talet med Monica Zetterlund i föreställningen Zetterlund & Sigurd och var med på hennes avskedsturné. Han skrev text och musik till Monicas 2 sista CD-skivor med svenskt originalmaterial, Det finns dagar samt Sista gången du var med. Han representerade SVT i Montreux med serien Två och en halv flygel. De senaste 30 åren har han givit ut ca 25 böcker, varav den mest kända, Paddlaren, är en satir över Sverige och Statens Kulturråd.

En deckarserie i Varbergsmiljö har det blivit till samman med Hans Vennersten, samt en bok om te samt en biografi om Hemingway och en barnbok. Han är aktuell med Kalla min barndom åter – om Fritiof Nilsson Piratens tid i Malmö.

Jan erhöll Piratenpriset 2005 samt utmärkelsen Till Evert Taubes minne 2013. Han skrev och regisserade Sveriges första sit-com från tidigt 90-tal, Kusiner i Kubik för SVT Drama. Han har allt som allt givit ut 8 CD-skivor, bland annat pianojazz-CDn Love is a dog that bites.

Föreställningen ges i samrabete med Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd

Biljettpris: 225 kr. Onumrerat.

 

Köpt biljett kan inte återlösas. Återköp erbjuds endast om evenemanget ställs in eller flyttas.