Perspectives of Singing

Program

Charles Gounod – Juvelarian ur operan Faust

Vincenzo Bellini – ”Eccomi in lieta vesta” ur operan I Capuleti e i Montecchi

Wilhelm Stenhammar – I skogen

 

Amilcare Ponchielli – ”Si, morir ella de!” ur operan La Gioconda

Georg Friedrich Händel – ”Vo’dar pace a un alma altiera” ur operan Tamerlano

Emil Sjögren – Romans ur Tre sånger för basröst 

 

Wolfgang Amadeus Mozart – ”Cinque, dieci, venti…” och ”Se a caso Madama la notte ti chiama” ur operan Le nozze di Figaro 

 

Linnea Nordenback, sopran

Magnus Lindegård, bas

Albert Van Pham, piano

 

Paus

 

Sinne Eeg & Thomas Fonnesbaeck – Spring Walz

  1. Fred Coots & Sam Lewis – For all we know

Oscar Petiford – Tricotism

Ida Wachsberger – The forest of love

Ida Wachsberger – Then I woke up…

 

Ida Wachsberger, sång

Samuel Axelsson, kontrabas

Albert Van Pham, piano

 

Linnea Nordenback är sopran och uppvuxen i Stockholm. För närvarande studerar hon för Britta Johansson och Conny Antonov på Musikhögskolan i Malmö. Hon har tidigare studerat på Vadstena Sång och Pianoakademi och University of Michigan School of Music, Theatre and Dance. Linnea har ett stort intresse för både romanser och opera har samlat på sig en bred repertoar under sin utbildning.

Ida Wachsberger kommer från Mölndal och går sitt tredje år på kandidat i jazzsång. Sedan ung ålder har hon absorberat musikaliska intryck från olika genrer och kulturer som hon omvandlat till sitt eget berättande, i form av egna låtar och texter. Ikväll framför hon tolkningar och egna låtar med närvaro och lekfullhet i duo med basisten Samuel Axelsson.

Albert Van Pham är pianist och uppvuxen i Småland. Han har studerat piano på musikerprogrammet vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson, och har också en spetsutbildning som opera-repetitör från Malmö Opera Academy. Albert har en duo för fyrhändigt piano med pianisten Miyu Manabe och de har framträtt bland annat i Paris och Osaka. Han är en mycket aktiv kammarmusiker och repetitör, och de senaste åren har han varit kapellmästare på Malmö Opera och Skånska Operan.

Magnus Lindegård studerar för närvarande sitt sista år på kandidatprogrammet inom klassisk sång på Musikhögskolan I Malmö. Innan dess studerade han på Vadstena sång och pianoakademin i två år. Han har en stort intresse för kammarmusik men även för opera i alla dess former. Inte minst för den senromantiska och dramatiska repertoaren.

Konserten ges i samarbete med Musikhögskolan i Malmö.

Biljettpris 110 kr. Onumrerat.