NOVO Quartet

NOVO Quartet är en ung, prisbelönt, polsk-dansk stråkkvartett med framtiden för sina fötter. Kvartetten formades 2018 i Köpenhamn och består av violinisterna Kaya Kato Møller och Nikolai Vasili Nedergaard, violasten Daniel Sledzinski och cellisten Signe Ebstrup Bitsch.

Ensemblen studerar på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och är protegéer till den eftertraktade läraren Tim Frederiksen, tidigare mentor till The Danish String Quartet och Nightingale String Quartet.

2019 gjorde kvartetten sitt intåg på den internationella scenen i Shanghai och som representanter för Det Kongelige Danske Musikkonservatorium vid den holländska musik- och arkitekturfestivalen Tilburg is Mooi. NOVO Quartet har redan visat sig vara en framstående kvartett med en mycket lovande framtid och nyligen kom de tvåa och fick juryns specialpris på Trondheim International Chamber Music Competition 2021. Tidigare samma år fick de äran att motta Léonie Sonning Talent Prize, och 2020 vann kvartetten det ärofyllda förstapriset i P2 Chamber Music Competition.

 

Medverkande

Kaya Kato Møller, violin

Nikolai Vasili Nedergaard, violin

Daniel Sledzinski, viola

Signe Ebstrup Bitsch, cello

 

Arrangeras i samarbete med Båstad Kammarmusikförening.