Med luft under vingarna – Examenskonsert med Fredrik Hagerberg, tenor, Conny Antonov, piano m.fl.

Fredrik Hagerberg, sång 

Conny Antonov, piano

Jonathan Lilliehöök, gitarr

Josefin Sundström, piano

I Fredrik Hagerbergs examenskonsert varvas kända operaarior och romanser med egna kompositioner som han framför tillsammans med pianisterna Conny Antonov och Josefin Sundström. Det blirockså ett framförande av Benjamin Brittens sångcykel Songs from the Chinese tillsammans med gitarristen Jonathan Lilliehöök. Repetoaren är utvald efter temat avsked och blivande. Musiken kommer att varvas med reflektioner som bland annat tar avstamp i Nietzsche och Deleuze. 

Tenoren och tonsättaren Fredrik Hagerberg är uppvuxen i Skåne och utbildad vid Musikhögskolan i Malmö. Fredrik tilldelades Lasse Lönndahls sångstipendium 2019 och gjorde sin debut som operasolist i den nyskrivna kammaroperan Tinget av Jonathan Sersam i Dalby Tingshus våren 2021. 

Jonathan Lilliehöök började sitt musikerliv som rockgitarrist, inspirerad av band och artister som Jimi Hendrix, Metallica och Nile. Som 19-åring började han sedan styra in sig mot den klassiska repertoaren. Nu går han sitt första år på masterprogrammet på Musikhögskolan i Malmö, och har under högskoletiden tagit emot stipendier från bl.a. Hugo Alfvén-fonden och Erik Grudds Stiftelse.

Josefin Sundström kommer från Nagu, en liten ö ute i Åbolands skärgård i Finland. Josefin har tagit kantorsexamen vid Musikhögskolan i Malmö och studerar nu till  organist. Vid sidan av sina studier i Malmö arbetar och konserterar Josefin flitigt som kantor och körledare både här i Skåne och hemma i Finland.

Conny Antonov är pianist och universitetslektor i instudering vid Musikhögskolan i Malmö

Konserten ges i samarbete med Musikhögskolan i Malmö

Biljettpris 110 kr. Onumrerat.

 

Köpt biljett kan inte återlösas. Återköp erbjuds endast om evenemanget ställs in eller flyttas.