Birgit Nilsson-dagarna: Master Class och Konsert

Den 4–7 augusti 2024 arrangeras Birgit Nilsson Master Class för sångare. Arbetet mynnar ut i en konsert i Birgit Nilsson-salen på RAVINEN Kulturhus den 8 augusti.

Masterclassen är öppen för allmänheten som då köper biljett och kan sitta med under bestämda tider. Se Birgit Nilssons hemsida för mer information. Masterclassen mynnar ut i en konsert:

Masterclass-konsert
8 augusti kl. 19.00
Resultatet av dagarna på RAVINEN visas offentligt på torsdagen. Sång och musik av högsta klass med våra kommande internationella operastjärnor!

Detta är ett arrangemang i samarbete mellan Birgit Nilsson Museum, Birgit Nilsson Stiftelsen och Birgit Nilsson Sällskapet.

Läs mer: https://birgitnilsson.com/masterclass/birgit-nilsson-dagarna-masterclass/

Birgit Nilsson-dagarna
2024 består finalen i Birgit Nilsson-dagarna av ett exklusivt framförande av Maskeradbalen på centercourten i Båstad! Ytterligare information om Birgit Nilsson-dagarna 2024 och biljetter hittar du hos Julius Biljettservice.

 

 

Ledare:

Katarina Dalayman

Katarina Dalayman leder sommarens Master Class för unga sångare i Båstad. Är du novis inom operagenren så är Masterclass en fantastisk möjlighet att delta som åhörare vid undervisningen.

 

Elisabeth Boström

Pianisten Elisabeth Boström arbetar som Castingdirector på Malmö Opera samt ansvarar för Malmö Opera Academy, den tvååriga masterutbildningen för operasångare och repetitörer som Malmö Opera bedriver i samarbete med Musikhögskolan i Malmö. Hon är en ofta anlitad kammarmusiker med specialisering på romansinterpretation och operarepertoar och har turnerat i USA, Mellanöstern och Europa.

Hon har återkommande medverkat i radio och TV, på ett flertal CD-inspelningar samt streamade konserter. Av stipendier och utmärkelser som tilldelats henne kan nämnas Kungliga Musikaliska Akademiens Wilhelm Freund-Stipendium samt Märta Stuhres Pianostipendium. Elisabeth Boström är en återkommande gäst vid Birgit Nilsson-dagarna.

 

Jacob Lidåkra

Jacob Lidåkra är pianist från Stockholm, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Sibelius-Akademin i Helsingfors. 2016 debuterade han på Musikverein i Wien och har spelat på festivaler i Sverige och utomlands. Utöver sin solistkarriär har Jacob i över ett decennium arbetat med sångare. Han har varit ackompanjatör vid den internationella sångtävlingen Mirjam Helin i Helsingfors och han gästar återkommande Master Class under Birgit Nilsson-dagarna.